Jak posílit srdce, které je v tomto období velmi zatěžováno?
Úkolem každého člověka je pečovat o své zdraví. Přece jenom zdraví máme jenom jedno a je velice důležité, abychom mu nijak neškodili. Nechceme být přece upoutáni na lůžko nebo nechceme na tomto krásném světě pobýt jen krátce. Podle odborníků bychom v tomto období měli pečovat především o naše srdíčko, které je právě nyní velice zatěžováno. Svému srdíčku však můžete pomoct tak, že přidáte do svého jídelníčku hořké chutě. Právě dostatek hořkých chutí je odpověď na otázku – jak posílit srdce.
Hořkost totiž umí nastartovat zažívání čili tělo dlouho nezatěžují těžké potraviny ani škodliviny, které do těla přinesly. Jenže jaké potraviny jsou typické svou hořkou chutí, která dokáže dodat člověku životní energii?
Srdíčku pomůžete kopřivami, čekankou i polníčkem
Jak posílit své srdce? Bylinkami, které jsou typické svou hořkou chutí. Konkrétně máme na mysli kopřivy nebo čekanku, hořkost je typická i pro polníček. Za vyzkoušení však taky stojí grep, který se často oslazuje cukrem, jak moc hořký je. Všechny zmíněné potraviny nastartují zažívání tak, že těžké pokrmy dlouho nesužují tělo a nedávají tak zabrat našemu srdci.
Do jídelníčku se však vyplatí zahrnout i jehněčí maso, případně červenou řepu. Svou hořkostí je typický i ledový salát, který si můžete ochutit podle své libosti.
Co srdce oslabuje?
Bohužel se mezi potravinami najdou i takové, které mají tendenci srdce oslabovat, nikoli posilovat. Vyhnout byste se měli v tomto období především velkému množství grilovaného masa, i když je nyní grilovací sezona. Co srdci taktéž neprospívá, jsou alkoholické nápoje, které mají vysoké procento alkoholu. Stejně tak se vyhněte pálivým pokrmům, i když v jiných částech roku umí třeba takové chilli papričky srdci trochu pomoct.
Místo grilovaného masa nebo alkoholických nápojů si raději dopřejte pořádné množství čerstvé zeleniny. Tu konzumujte v ideálním případě syrovou. Nebojte se ani kvalitních mléčných výrobků – důraz však opravdu klaďte na kvalitu. Není ricotta jako ricotta nebo sýr feta jako feta.