Krabičkové diety jsou trendem. Na co si ale dát pozor?

Zejména na jaře roste zájem o takzvané krabičkové diety čili o jídlo v krabičkách, které už jen v pravidelných intervalech konzumujeme. Jídlo, které nám dodávají v krabičkách, je plné živin, které tělo během dne potřebuje. Nezdravé věci jsou nahrazeny zdravějšími alternativami a člověku odpadá starost o to, co bude večer vařit. V současné době se však krabičky nekupují jenom ve chvíli, kdy chce člověk zhubnout, ale taky se pořizují v okamžiku, kdy chce člověk přibrat nebo jen ozdravit svůj jídelníček. Ať už o krabičkách přemýšlíte z jakéhokoli důvodu, pozor byste si u nich měli dát na pár věcí.

Ne všechny krabičkové diety jsou totiž tak kvalitní a dobré, jak se o nich mluví. Některá krabičková jídla nestojí ani za zlámanou grešli a tělu nepřináší nic, co by ocenilo či co by potřebovalo. Abyste se vyhnuli velkému zklamání či abyste se nespálili, pozor si dejte především na dodavatele.

O firmě se pořádně informujte

Firmy zaměřující se na krabičkové diety většinou nemají kamennou prodejnu, proto veškeré informace o firmě zjistíte z jejich webových stránek, případně z referencí na internetu. O firmě se vyplatí předem dobře informovat, zejména si zjistěte, kdo stojí za připravováním a sestavováním jídelníčku. Je to kvalifikovaný odborník? Nutriční terapeut? Nebo snad taková informace na webu chybí? Pokud firma na svých webových stránkách neuvádí nikoho, kdo za sestavováním krabiček stojí, pravděpodobně to nebude odborník, který vám chce pomoct, ale jen laik chtějící na vás vydělat.

Na co se taky dívat na webových stránkách firmy, je servis. Můžete si jídelníček vybrat podle pohlaví, hmotnosti a vašeho věku? Nebo je jídelníček pro všechny stejný? A jak je to s konzultacemi? Jsou nebo nejsou nabízeny? To vše vám může jen potvrdit či vyvrátit odbornost konkrétní společnosti.

Vždycky si prostudujte složení jídelníčku

Vypadá to na webových stránkách dobře? Našli jste veškeré informace, které jste vědět potřebovali? Mrkněte ještě na složení jídelníčku. Jednotlivá jídla se sice mohou tvářit zdravě a vyváženě, ale nakonec mohou být uvařeny z levných náhražek nebo nekvalitních surovin. Pokud složení jídelníčku opět chybí, firmě se do rukou nesvěřujte. Jídelníček (většinou týdenní jídelníček) by měl obsahovat nejen výčet všech použitých surovin, ale taktéž by měl obsahovat energetickou hodnotu jednotlivých jídel, taktéž gramy bílkovin, tuků a sacharidů či dalších složek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.